Wednesday, 5 August 2015

Cara Menghilangkan Stretch Marks Selepas Bersalin



Assalamualaikum. Stretch marks. Ada yang pernah alami tak? Masa saya mengandungkan anak saya buat pertama kali, saya mengalami keadaan di mana kulit merekah dengan teruk. Nurse kata mungkin sebab saya menggaru di bahagian perut sehingga jadi teruk sangat. Hakikatnya, saya langsung tiada menggaru bahagian perut malah rekahan itu secara semulajadi telah menjadi teruk. Memang tak suka tengok perut masa tu sebab sekali imbas nampak macam kulit tembikai pun ada.


Selepas bersalin, saya usaha beberapa cara untuk hilangkan stretch marks tu. Antaranya ialah dengan konsisten mengambil ESP dan menyapu Vitamin E di kawasan perut. Alhamdulillah memang nampak perubahan dan kulit menjadi semakin lembut dan warna kulit juga sudah hampir sekata. Perubahan ini saya tidak sedar sehingga suami sendiri menegur yang stretch marks saya sudah hampir pudar dan hilang. Memang gembira sangat!


Jom tengok testimoni mereka yang berjaya menghilangkan strecth marks dengan gembira~!












HARGA RM150. UNTUK DAPATKAN HARGA ISTIMEWA BOLEH WHATSAPP SAYA SEGERA!

  1. ESP merupakan makanan tambahan yang bersumberkan soya. 
  2. Soya kaya dengan protein. Protein dapat membantu meremajakan kulit.
  3. ESP adalah serbuk protin dari Non GMO soya yang mengandungi protin untuk membina blok-blok asas sel-sel badan untuk menghasilkan dan memelihara agar kulit tiada cela. Protein diperlukan untuk membaiki tisu dan pembinaan tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk mengekalkan kehidupan.Protein juga bahan utama yang digunakan untuk "menggantikan" sel-sel mati. Jadi sel-sel mati di bahagian perut yang menimbulkan stretch mark dapat dibuang dengan lebih berkesan.
  4. Protein membantu menghasilkan sel kulit yang lebih cantik. Setiap 21 hari sel kulit kita akan mati.
  5. Ia akan diganti dengan sel kulit yang baru. Sel kulit yang baru hanya akan 'copy' rupa sel kulit yang lama.





120 kapsul / rm149. UNTUK DAPATKAN HARGA ISTIMEWA BOLEH WHATSAPP SAYA SEGERA!



Vitamin E adalah antioksidan yang kuat yang akan menembusi lapisan kulit anda dan membantu proses penyembuhan luka semula jadi semasa membuang parut di atasnya.


Bagaimana untuk menggunakan vitamin E untuk menghilangkan stretchmark?
Ambil 1 biji capsul Vita-E Complex. 
Cucuk dengan jarum dan keluarkan minyak vitamin E dari kapsul
sapu rata ke permukaan kulit di kawasan stretch mark.
Biarkan selama 40 minit atau lebih dan kemudian basuh dengan air bersih




Jadi, apa tunggu lagi? Jangan tunggu lama sangat sebab takut kesan merekah tu akan tinggal selamanya kat perut kita.


Kalau nak order, boleh tengok details di sini. Lagi cepat bertindak, lagi bagus!

Kalau sekadar nak bertanya tentang produk yang lain boleh je whatsapp terus 014-3794493

Jika anda join member sekarang, anda akan dapat sebotol VITALEA PERCUMA mengikut terma dan syarat



NUR IBA ZAINI

SHAKLEE ID: 1076149

CONTACT NO: 014-3794493

4 comments:

  1. Pernah tanya Dr jugak dulu, salah satu sebab strech mark adalah kerana kulit perut kita menegang dengan drastik. Dlm erti kata lain baby membesar dengan jayanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah btul tu.tp masa saya dulu anak kecik je sbb pramatang. n still ada stretch mark yang teruk..huhu

      Delete
  2. Replies
    1. Aah. Actually nak letak awal2 ne pon bole xde masalah untuk elak kesan stretchmark tu jadi lebih teruk.sbb bila kita preggy kulit merekah dan akan rasa lebih gatal. So solusi supaya kita x garu sgt kita sapu vitamin e gosok2 je d perut. InsyaAllah stretchmark takkan teruk sgt dan mudan hilang pas bsalin nnt

      Delete

 

Followers

Like Us On

Follow Us on