Thursday, 19 May 2016

Kenali Minuman Ajaib Permintaan Tinggi Seluruh Dunia

Tonik ajaib yang mendapat permintaan tinggi di seluruh dunia. 1001 kebaikan dalam 1 botol yang menjadi pilihan kepada yang masih mencari alternatif untuk permasalahan kesihatan.

Minuman yang kaya dengan antioksidan yang pasti tidak pernah mengecewakan sesiapa yang membelinya.

Jom Review VIVIX SHAKLEE Tonik Ajaib!

KEISTIMEWAAN VIVIX SHAKLEE :

(+) Memperbaiki DNA.
(+) Memperbaiki tenaga sel.
(+) Menggalakkan penuaan yg sihat
(+) Membantu mengelakkan kanser
(+) Mengurangkan risiko penyakit jantung
(+) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
(+) Menggalakan kesihatan keseluruhan

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Apa itu #VIVIX ?

✔ Minuman campuran botani.

✔ Revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

✔ Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol

✔ Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman (khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi)

Kalau anda berminat untuk beli boleh terus contact saya @

✔014.379.4493
✔Pengedar Shaklee Ketiau Putatan
✔Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
✔Agen bertauliah
✔SID 1076149

Read More »

Wednesday, 18 May 2016

KRIM AJAIB SERBAGUNA

Herbal blend Shaklee merupakan krim kegemaran kami seisi keluarga. Krim serbaguna yang kami gelar sebagai magik ne, memang truly MAGIK!

Saya mula kenal herbal blend sejak anak saya kena ruam masa baby dulu. Saya just sapu dan amazingly dalam 2 hari ruam lampin dah hilang.

Yang bestnya kulit anak tak merekah, tak alergik dan tak menjadi merah pun. Belek punya belek, krim ne rupanya BEBAS PARABEN dan mengandungi bahan semulajadi yang selamat untuk kulit bayi..

Apakah Khasiat Herbal Cream Shaklee ??

(+) Melembutkan kulit yang kasar
(+) Membaiki kulit-kulit pecah
(+) Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit.
(+) Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox
(+) Menghilangkan ruam pada bayi
(+) Menghilangkan ruam susu pada muka bayi.
(+) Sebagai losyen bagi kegunaan harian

Juga sangat baik untuk:

(+) Melegakan demam

Part ne memang best. Sebab kebanyakan mommies akan beli Herbal Blend ne bila anak mereka demam. Sebab cepat turunkan suhu panas. Magik kan?

Jom dapatkan Herbal Blend dan pastikan krim ini menjadi krim no 1 pilihan anda sekeluarga!

Jika anda berminat untuk dapatkan krim ini boleh hubungi saya

✔ 014.379.4493
✔ Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
✔ Pengedar Shaklee Ketiau, Putatan

Read More »

Monday, 16 May 2016

Supplement Terbaik Untuk Anak

Set Kesihatan Khas untuk anak kita. Boleh dikatakan ini adalah set yang paling favourite saya. Kenapa?
Sebab set ini bantu anak saya kekal sihat, aktif dan bertenaga setiap hari.

Bila ambil set ini, kalau anak demam pun tetap berselera makan. Syukur Alhamdulillah asbab mengamalkan Shaklee dari mengandung sampai sekarang, anak dapat manfaat darinya.

Anak saya jarang demam selsema dan batuk. Ibu mana yang suka dan gembira kalau anak sakit kan? Boleh menangis 7 hari 7 malam kalau anak sakit. Huhu.

Cukuplah pengalaman sebulan lebih dalam wad menjaga anak premature saya ne. Saya mau pastikan dia sihat, aktif dan pintar sentiasa.

Ada yang tanya apa tips lain saya untuk pastikan anak sihat dan jarang sakit? Okay saya share di sini.

(+) JANGAN beri junk food, processed food, fast food, makanan tinggi gula kepada anak-anak.

(+) JANGAN bagi anak minum minuman manis, kordial, milo semua baik elakkan.

(+) BERI anak makan sayur dan buah dengan banyak. Saya suka buatkan anak jus.

(+) BERI jajan sihat untuk anak. Buat kentang wedges homemade, biskut homemade dan sebagainya. Mommies pasti lebih kreatif kan?

(+) DOA setiap hari semoga anak kekal sihat, aktif dan pintar.

(+) Beri SUPPLEMEN SEMULAJADI DAN TERBAIK untuk anak. Saya pilih Shaklee!!

Kalau mommies berminat untuk dapatkan set ini boleh hubungi saya


🌻 Nur Iba Zaini
🌻 014.379.4493
🌻 Pengedar Shaklee Kota Kinabalu

Read More »

Sunday, 24 April 2016

Pollux Annual Gala 2016

Assalamualaikum. Selamat pagi rakan-rakan blogger.

Pagi ne tekak rasa perit. Nak menelan pun pedih semacam. Maybe semalam tak cukup minum air. Al maklum la musim panas.. huhu.

Sabtu lepas (23/4/16) telah berlangsung satu majlis makan malam untuk Pollux Family. Semua pengedar Shaklee di bawah naungan Master Aya berkumpul malam tu.

Pollux Annual Gala ( PAG 2016 ) dibuat di Sabah Oriental Hotel. Makanan sedap-sedap ohh.. Sampai lupa UK nak ambik gambar.

Macam-macam aktiviti menarik malam tu. Ada seisi sharing success story dari leader hebat Alexander Brigett. Pastu ada seisi cabutan bertuah, montaj, games dan award untuk leaders.

UK malam tu tak terima award apa-apa lagi. Tapi UK berjaya bawak pulang 3 hadiah hasil dari lucky draw dan games. Hahaha.

Kawan-kawan semeja semuanya tengah sarat mengandung. Jadinya hanya UK saja yang mengandung lemak. So semua games nak bolot.

Tak sia-sia datang. Selain dapat makan makanan yang sedap, jumpa kawan-kawan Shaklee yang lain, dapat pula bawak pulang hadiah banyak. Happy sangat! Tuah UK malam tu. ALHAMDULILLAH.

Takde ambik gambar banyak sangat. Sebab da busy dengan games bagai. So UK bagi gambar hadiah yang UK menang je k.

😁😁😁

014.379.4493
Ummi Khalifah
Pengedar Shaklee Sabah
Sid 1076149

Read More »

Wednesday, 20 April 2016

Manisnya Gula Itu..

Gula oh gula! Manismu membuat hati tertawan. Namun awas!! Jika berlebihan habislah kaki kena potong.

Ramai yang tak ambik kisah kan betapa bahayanya pengambilan gula berlebihan dalam pemakanan seharian kita.
Tengok la generasi sekarang..
Umur kecik lagi dah obesiti.. Yang 20 an pun ada kencing manis.

Semua ne sebab diet la. Pemakanan tak seimbang. Gaya hidup kurang sihat. Dah tau kurang aktif, janganlah ambik gula berkilo-kilo.

Nikmat sihat harus digunakan dengan baik. Supaya kita dapat terus beribadat. Berbakti kepada orang lain. Kalau dah sakit, macam-macam masalah kan.

Sebab tu dari sekarang tolong jaga pemakanan. Yang ambik gula ganti la gula putih tu kepada gula yang lebih organik dan selamat untuk dimakan.

Eh sejak saya join detoks parasit ne, saya dah tak makan gula putih. Sebab tu salah satu pantang. Hari pertama je la macam nak pengsan bagai. Arini dah ceria popstar gitu..

Tolong ye kawan-kawan semua. Jaga kesihatan. Kurangkan makan makanan yang membawa keburukan untuk tubuh badan.


🌼 014.379.4493
🌼 Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
🌼 SID 1076149


Read More »

Detoks Parasit Day 4

Assalamualaikum.
Arini dah masuk hari ke 4 saya berdetoks parasit dengan produk Shaklee. So far so good.

Hari ke 3 saya tak craving macam selalu. Saya jenis yang akan craving especially bila habis period. Tapi kali ne kebetulan pula waktu detoks ngam-ngam habis period. Tiada craving langsung macam bulan-bulan sebelum ne.

Hari ke 3 detoks tu saya tak makan malam. Sebabnya takde perasaan lapar or rasa nak kunyah-kunyah pun takde. Cacing mana cacing???
Hehehe..

Arini dah hari 4. Alhamdulillah masih di landasan yang betul. Soal berat turun atau tak kita ketepikan dulu. Sebab nampak perubahan pada inch loss dan juga muka.

Muka yang berminyak sekarang dah kurang berminyak dan nampak lebih cerah!! 😂

Pasni setiap bulan wajib buat detoks parasit. Baru tau kepentingan detoks untuk tubuh badan.

Kalau nak tau lebih whatsapp je
  
🌼 014.379.4493
🌼 Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
🌼 SiD 1076149


Read More »
 

Followers

Like Us On

Follow Us on